“Mijn kind is aan het worstelen. Worstelen met school, met leerkrachten, met verwachtingen, met vriendjes maar ook op sociaal gebied.

Mijn kind heeft problemen met zijn omgeving, met autoriteit, met broers|zussen en ja ook met ons"


Wanneer kinderen geboren worden zitten er geen gebruiksaanwijzingen bij en ook geen toverstafje die je kind een levenlang behoedt voor pijn, verdriet en voor teleurstelling.

Hoe goed je je best ook doet soms kun je als ouder het gevoel krijgen dat je grip verliest.

Het ene kind praat veel waar het andere kind heel gesloten is. Kinderen zijn heel goed in staat om verdriet en zorgen te verbergen.

Kinderen worden steeds ouder en mede door bijvoorbeeld social media en de overgang naar het voortgezet onderwijs

heb je als ouder steeds minder zicht op wat er in je kind omgaat.

Helaas en zelfs ondanks dat zij ontzettend geliefd zijn, weten kinderen niet goed hoe zij hulp moeten vragen en accepteren.

Er is meer dan liefde nodig om gelukkig te zijn.

Uitdagingen en moeilijkheden kunnen met de juiste begeleiding overwonnen worden.


Life affords no greater responsibility, no greater privilege, than the raising of the next generation

E. Koop

Door mijn jarenlange werkervaring en opgebouwde mensenkennis ben ik goed  in staat om jouw kind de juiste begeleiding aan te bieden.

Een kind ontwikkelt zich door voldoende aanmoediging, zelfverzekerheid, vastberadenheid en door een sterkere emotionele intelligentie.

Want wanneer een kind lekker in zijn vel zit, weet wat hij wil dan zal hij hier zijn verdere leven profijt van hebben.


Een coachingstraject bestaat uit een intakegesprek en 4 sessies.

De begeleiding bestaat uit verschillende wetenschappelijk onderbouwde en therapeutische methodieken,

er wordt gebruik gemaakt van de kunst van motivatie, mindset

en andere methodes om beperkende gedachtes te elimineren.

Jouw kind krijgt de tools in handen om zelfbeperkende gedachten de kop in te drukken.


* * *

BryOnly kinder coaching is gebasseerd op een aantal overtuigingen en regels:


1. Coaching is geen therapie: er wordt duidelijk overgebracht dat hij niets mankeert, maar enkel begeleiding nodig heeft.

2. Een coachings traject: dient duidelijk, kort en krachtig te zijn. 

3. Ouders/verzorgers hebben een belangrijke rol zo niet de belangrijkste rol. Wat jij als ouder denkt of geloofd is in meer of mindere mate belangrijk voor jouw kind. Communicatie tussen ouder, kind en coach moet hierom open, eerlijk en transparant zijn.

4. Ouderschap gaat niet altijd over rozen. Helaas leren wij niet op school hoe wij een goede ouder kunnen zijn. Je doet wat jij denkt dat goed is en soms werkt een andere benadering  beter. Het is belangrijk om ook als ouder open in het traject te stappen.

5. De beste ouders geven het goede voorbeeld. Geluk, zelfvertrouwenm zelfliefde zijn belangrijke boodschappen die jij je kind wil meegeven maar zullen je kind nooit echt bereiken als jij dit zelf niet echt voelt..


My father didn’t tell me how to live; he lived, and let me watch him do it

Clarence Budinton Kelland

6. Kinderen spiegelen het gedrag van de ouders, ook de onuitgesproken booschappen

7. Kleine obstakels worden grote problemen als deze niet worden opgelost. Medicatie onderdrukt maar lost een probleem niet op.

Wanneer je te lang met een probleem blijft lopen, wordt het probleem een onderdeel van je leven.

8. Emotionele intelligentie is een belangrijk ingredient voor success. Een hoog IQ geeft geen garantie op een krachtige EQ.

9. Alle kinderen boeken vooruitgang met de juiste begeleiding dus ongeacht leeftijd, (on)mogelijkheden, omstandigheden, sociale vaardigheden, gedrag en talenten.

10. Alle kinderen zijn uniek en daarom wordt in ieder traject gekeken wat de hulpvraag is.

11. Labels plakken doen vaker meer kwaad dan goed. Uit ervaring is gebleken dat labels plakken meer kwaad dan goed doet. Kinderen worden onzeker, voelen zich anders en nemen deze gevoelens mee naar volwassenheid. Je moet  je realiseren dat labels ook verkeerd geplakt kunnen worden, met alle gevolgen van dien.

12. Resultaten boek je wanneer jij je op je gemak voelt. Het is dus van belang dat er goed naar het kind geluisterd wordt.


Een coachingstraject vindt in principe in de praktijk plaats. Er kan in overleg echter ook gekozen worden voor een andere locatie.

 

 

 

Wanneer je http://facebook.com/BryOnly liked of http://instagram.com/bryonly_volgt dan doe je automatisch mee met allerlei leuke acties van BryOnly.

BryOnly

http://www.facebook.com/BryOnly

www.bryonly-webshop.nl

Spijkenisse

102130096